Το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο (https://isecurenet.sch.gr/portal/ ) προσκαλούν τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις Συμβούλους Εκπαίδευσης, αλλά και τους γονείς των μαθητών/τριων των συμμετεχόντων στο Δίκτυο, Σχολικών μονάδων, στην Πανελλαδική επιμορφωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις
18 Δεκεμβρίου 2024 και ώρα 18.00-20.00 μμ.
στη Διεύθυνση:
https://minedu-secondary.webex.com/join/papadakis
με τον Καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ Αύγουστο Τσινάκο με θέμα:
“Τεχνολογίες Αιχμής & Τεχνητή Νοημοσύνη – Σύμμαχος ή απειλή;”
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Δρ Τσινάκος Αύγουστoς είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Θεσμοθετημένου Ερευνητικού Εργαστηρίου Προηγμένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Κινητών Εφαρμογών (AETMA Lab) του Τμήματος Πληροφορικής του ΔΠΘ και ιδρυτής του Αγγλόφωνου Μεταπτυχιακού «Immersive Technologies in Education Training and Game Design¨»
Το ΑΕΤΜΑ Lab το οποίο διευθύνει, έχει ως βασικό αντικείμενο την Τεχνολογικά Υποστηριζόμενη Μάθηση με έμφαση σε τεχνολογίες αιχμής και Μεικτής Πραγματικότητας, αποσπώντας -ως Θεσμοθετημένο Εργαστήριο από το 2016- με πληθώρα βραβείων (Εθνικά και Διεθνή) σχετικά με την καινοτομία στην Εκπαίδευση. Πρόσφατες διακρίσεις, Ιούνιος 2024 Ευρωπαϊκό Βραβείο Καινοτομίας EUROPOL Χάγη, Απρίλιος 2023, Δεύτερη θέση στα Παγκόσμια Βραβεία της UNESCO της Διδακτορικής της Διατριβής της Υποψ. Διδάκτορας του κας Χρυσούλας Λάζου, για τον Πληροφοριακό Γραμματισμό, (UNESCO Global Media and Information Literacy (MIL) Alliance Awards.)
Ο συνολικός αριθμός προγραμμάτων στα οποία μετείχε και διαχειρίστηκε ο Α. Τσινάκος ανέρχεται στο αριθμό των τριάντα (30) με συνολική χρηματοδότηση εκπαιδευτικής έρευνας 30ΜΕ, έχοντας σημαντικές συνεργασίες με οργανισμούς και φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό με ιδρύματα όπως το Σταύρος Νιάρχος, Αικατερίνης Λασκαρίδου, Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, JRC European Research Center, κλπ και Πανεπιστήμια στην Ευρώπη και την Αμερική, ενδεικτικά OPEN University UK, OLD Dominon University USA κ.α .
Στη περίοδο (2023-24-25), το Θεσμοθετημένο Ερευνητικό Εργαστήριο AETMA που διευθύνει ο Α. Τσινάκος μετείχε-/μετέχει σε περισσότερες από 21 ερευνητικές προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού πλέον των 20 Μ€ Εκατομμυρίων Ευρώ Στα πλαίσια των ακαδημαϊκών του δραστηριοτήτων συμμετείχε σε περισσότερα από 84 παγκόσμια / διεθνή / εθνικά συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής και προσκεκλημένος παρουσιαστής.
Ο κατάλογος δημοσιεύσεών του περιλαμβάνει, τέσσερα (4) βιβλία στην Αγγλική γλώσσα και ένα βιβλίο στη Κινεζική με απήχηση σε πάνω από 2.000.000 αναγνώστες, δέκα (10) Κεφάλαια Βιβλίων και περισσότερα από 110 άρθρα σχετικά με την ηλεκτρονική μάθηση / μάθηση μέσω κινητών συσκευών και την Επαυξημένη Πραγματικότητα
Περισσότερες πληροφορίες όσο αφορά το προφίλ / δράσεις του Καθηγητή Α. Τσινάκου περιλαμβάνονται στο Αναλυτικό Βιογραφικό του Σημείωμα.
• Καθηγητής, θεματικός τομέας “Υπηρεσίες στο Διαδίκτυο – Τηλεματική”
• Διευθυντής Εργαστηρίου Προηγμένων Εκπαιδευτικών Τεχνολογιών και Κινητών Εφαρμογών (ΑΕΤΜΑ)
• Ιδρυτής και πρώην Διευθυντής του Αγγλόφωνου Μεταπτυχιακού του ΔΠΘ με τίτλο «Τεχνολογίες Εμβύθισης-Καινοτομία στην Εκπαίδευση, Επιμόρφωση και Σχεδιασμό Παιχνιδιών» (http://imt.cs.duth.gr)
• Συντονιστής & Co-Chair της Παγκόσμιας Επιτροπής VRAR Association στον Θεματικό Άξονα των Πανεπιστημίων και των Κολλεγίων (Μάιος 2024- σήμερα)
• Διευθυντής του Πυλώνα της Εκπαίδευσης της Con-E-Ect Έδρας της UNESCO στην Ελλάδα (2016-σήμερα).
• Μέλος της Ομάδας Προσβασιμότητας ΔΠΘ
• Μέλος της Ευρωπαϊκής Ομάδας Τεχνητής Νοημοσύνης (European AI Alliance of European Commission https://ec.europa.eu/futurium/en/european-ai-alliance) (9/2018-σήμερα)
• Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Ιδρυτικού Διευθυντή της Διεθνούς Ένωσης για τη Μικτή Εκμάθηση (IABL) για την Ευρώπη.(2015-σήμερα).
• Εθνικός Πρέσβης και μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του επίσημου Ευρωπαϊκού Εργαλείου Ψηφιακών Δεξιοτήτων στην Εκπαίδευση με την ονομασία SELFIE (2018-σήμερα)
Views: 6