Δημήτρης Γραμμένος-Σκεψεδάκια-Μικροπράγματα

 

 

1.000 microπράγματα που μπορούν να βελτιώσουν το σχολείο – τώρα!

 

Σκοπός είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες «απλές» ιδέες που έχουν, έστω και μικρή, θετική επίδραση σε όλες τις διαστάσεις του σχολείου: στην εκπαιδευτική διαδικασία, στον χώρο, τη νοοτροπία… οπουδήποτε!

 

Ως “απλές” ιδέες νοούνται όσες δεν απαιτούν χρήματα για υλοποίηση, πολύ χρόνο, εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, εγκρίσεις από το Υπουργείο, κλπ. Μπορεί να αφορούν κάποιο μάθημα, αλλά να είναι ακόμα κι ένα καρφί στον τοίχο που κάθε μέρα όσοι θέλουν κρεμάνε τη ζωγραφιά της ημέρας ή ένας καθρέφτης με ζωγραφισμένο ένα τεράστιο χαμόγελο που όταν κοιτάζεσαι προσπαθείς να το μιμηθείς.

 

Οι ιδέες συγκεντρώνονται μέσα από μια απλή φόρμα Google και μπορούν να κατατίθενται επώνυμα, ανώνυμα ή με ψευδώνυμο: https://bit.ly/1000micropragmata-form

 

Μετά από διαλογή και επεξεργασία, οι προτάσεις δημοσιεύονται σε αυτό εδώ το έγγραφο (κάτι σαν ένα κοινόχρηστο σημειωματάριο ιδεών – γιατί οι ιδέες, γεννούν ιδέες): https://bit.ly/1000micropragmata

 

Η βασική ιδέα είναι ότι καθεμία πρόταση είναι μια σταγόνα που έχει ελάχιστο αντίκτυπο στο σχολείο, αλλά 1.000 μαζί μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά.

 

Έχει δημιουργηθεί και μια σχετική ομάδα για συζήτηση στο Facebook: https://www.facebook.com/groups/1000micropragmata

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://aparaske.sites.sch.gr/?p=6348