Ευχαριστήρια επιστολή συνεργασίας

Αγαπητή Διευθύντρια ΠΕ Χαλκιδικής, Αγαπητοί Διευθυντές, Προϊστάμενοι και Εκπαιδευτικοί των ΔΣ της 3ης ΠΕ Χαλκιδικής

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τα 6,5 περίπου χρόνια συνεργασίας μας από τη θέση του Σχολικού Συμβούλου των Δημοτικών Σχολείων της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χαλκιδικής.

Η συνεργασία μας ήταν άψογη, σε όλα τα επίπεδα και μαζί υλοποιήσαμε, μεταξύ άλλων δράσεων, πέντε ετήσια αδειοδοτημένα από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας κ Θρησκευμάτων εκπαιδευτικά προγράμματα (τοπικής ιστορίας, χαρτογράφησης, παλιών αρχείων των σχολείων, πολιτιστικής κληρονομιάς μοναστηριών Αγίου Όρους, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης) με εμπλοκή εκπαιδευτικών φορέων, ακαδημαϊκών φορέων, τοπικών αρχών, γονέων αλλά κυρίως των μαθητών/τριων των σχολείων μας (https://aparaske.sites.sch.gr/ ).

Αποτέλεσμα των παραπάνω προγραμμάτων ήταν η συγγραφή τριών συλλογικών τόμων με τη χρήση ISBN και η διάχυση της δουλειάς σας στην ευρύτερη εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι μόνο. Από τα σχολεία της 3ης ΠΕ Χαλκιδικής ξεκίνησε, σχεδιάστηκε και συντονίστηκε το μεγαλύτερο, μη χρηματοδοτούμενο εθελοντικό Δίκτυο Σχολείων με την ονομασία «Θεματικό Δίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» το οποίο επεκτάθηκε σε 250 Δημοτικά. Γυμνάσια. Λύκεια σε τρεις Περιφερειακές Διευθύνσεις και 13 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Το Δίκτυο λειτουργεί εδώ και τέσσερα έτη, με περισσότερους από 2500 μαθητές/τριες και 250 εκπαιδευτικούς, να υλοποιούν βιωματικές δράσεις για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, τρόπους προστασίας από τον εθισμό στη χρήση κοινωνικών Δικτύων κ.ά, αναρτώντας τα έργα τους στην ιστοσελίδα του Δικτύου με ελεύθερη πρόσβαση για όλους (http://isecurenet.sch.gr/portal/ ).

Αρωγός και συμπαραστάτης μας η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χαλκιδικής κα Παπανικολάου Ευτυχία που βοήθησε σημαντικά και καθοριστικά σε όλα όσα δημιουργήσαμε τόσα χρόνια στηρίζοντας με όλες της τις δυνάμεις της την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων αλλά και όλων των δράσεων και προγραμμάτων που υλοποιήσαμε.

Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί και φέτος, ανεξάρτητα εάν αναλαμβάνω άλλο πόστο στις Νέες Δομές, μιας και ήδη ξεκινήσαμε τη συγγραφή του τέταρτου συλλογικού τόμου από το περσινό πρόγραμμα με τίτλο Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων της 3ης ΠΕ Χαλκιδικής ανακαλύπτουν την τοπική τους ιστορία μέσα από τη διερεύνηση και προστασία του αρχειακού υλικού των σχολείων τους.

Επιπρόσθετα θα μετατραπεί σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα η έκθεση φωτογραφίας με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά των χωριών της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής και θα ταξιδέψει στο Κέντρο Συντήρησης Ιουστινιανός στα Φλογητά, στην Αρναία, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και θα καταλήξει στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Αθήνα.

Θεωρώ ύψιστη τιμή μου τη συνεργασία μαζί σας μέσα από την οποία έδωσα ό,τι καλύτερο μπορούσα αλλά και πήρα από εσάς πάρα πολλά πράγματα και αξίες ζωής. Θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή συνέχεια, καλή σχολική χρονιά και να συνεχίσετε την πραγματικά υπέροχη δουλειά που κάνετε. Θεωρήσετε την υποστήριξή μου δεδομένη οποιαδήποτε στιγμή.

Ευχαριστώ από καρδιάς

Απόστολος Παρασκευάς

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://aparaske.sites.sch.gr/?p=4547