?STEM? μια γλώσσα για όλους? Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 9:00 ? 19.00

ΘΕΜΑ : «Πρόσκληση σε Ημερίδα»

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το ?Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής και Ρομποτικής στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία? και το ?Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης? του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα:
?STEM? μια γλώσσα για όλους?
Σάββατο 21 Απριλίου 2018 και ώρα 9:00 ? 19.00
που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Πυλαίας ? Χορτιάτη.
Στόχος της ημερίδας είναι οι εκπαιδευτικοί να αξιοποιήσουν τις τεχνικές και τη φιλοσοφία των STEM στην εκπαίδευση ώστε να επιτευχθεί η περαιτέρω κινητοποίηση των προσφυγόπουλων και η καλύτερη και ταχύτερη ένταξή τους στο σχολείο.
Το πρωί θα λάβουν χώρα οι θεωρητικές εισηγήσεις στον συνεδριακό χώρο (Αμφιθέατρο «Σταύρου Κουγιουμτζή») ενώ μετά το πέρας των εισηγήσεων θα ακολουθήσουν εργαστήρια στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη».
Παρακαλούμε όσοι/ες επιθυμούν να συμμετέχουν στα εργαστήρια της ημερίδας να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας http://kmaked.pde.sch.gr/site/
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και τα ονόματα των συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν στην ανωτέρω ιστοσελίδα έως την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018.
Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.
Ακολουθεί το Πρόγραμμα της Ημερίδας.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης
Κεντρικής Μακεδονίας

Παναγιώτης Ζ. Ανανιάδης

 

 

Πρόγραμμα ημερίδας

09:15 – 10:00 Εγγραφές- Προσέλευση ? Καφές

10:00- 11:00 Χαιρετισμοί

11:00- 13:40 Α? Μέρος: Εισηγήσεις

? Γιάννης Λεύκος- Χριστίνα Λούστα, “STEMigrants.eu Ένταξη και εκπαίδευση προσφύγων μέσα από την εκπαίδευση STEM” Ε.ΔΙ.Π. Πανεπιστημίου Μακεδονίας/Δάσκαλος, Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων Δυτικής Θεσσαλονίκης/Δασκάλα (10΄)
? Γιάννης Λεύκος- “Scientix. Η κοινότητα για την εκπαίδευση στις φυσικές επιστήμες στην Ευρώπη” (10?)- Ε.ΔΙ.Π. Πανεπιστημίου Μακεδονίας/Δάσκαλος (15΄)
? Νίκος Φαχαντίδης, “Η ρομποτική στην εκπαίδευση STEM”, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (20΄)
? Βασίλειος Δαγδιλέλης, “Ξεπερνώντας το γλωσσικό εμπόδιο με την εκπαίδευση STEM”, Καθηγητής του Τμήματος Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (15΄)
? Γιώργος Μαλανδράκης- Γιώργος Παλαιγεωργίου, “Drone και αστική βιωσιμότητα”, Eπίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Λέκτορας του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (20?)
? Σοφία Τζελέπη «Μπορεί η διδασκαλία της Πληροφορικής να κάνει τη διαφορά στις ζωές των παιδιών των προσφύγων;», Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Δυτικής Θεσσαλονίκης (15?)
? Απόστολος Παρασκευάς, “Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»: Παρουσίαση του Δικτύου και δυνατότητες εμπλοκής για εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε δομές προσφύγων”, Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χαλκιδικής (15΄)
? ΕιρήνηΤσακιρίδου, “Οι Γυναίκες στις επιστήμες STEM”, Google Developers Group Thessaloniki (15?)
? Ηρώ Κολιάκου, “Τα οφέλη από τη διδασκαλία της εκπαίδευσης STEM”, Καθηγητρια Θετικών Επιστημών, Κολλέγιο Ανατολια/ Scientix Ambassador (15?)
? Δημητρης Κορομποκης, «Εργαστηριακή αντιμετώπιση των Φυσικών Επιστημών και ευάλωτες ομάδες», Δασκαλος, 13ο ΔΣ Καλαμαριάς/Δρ. Κοινωνιολογιας
(15?)
Συνολική διάρκεια: 2,5 ώρες

13:40- 14:20 Διάλειμμα (ελαφρύ γεύμα)

14:30- 15:30 Β’ Μέρος: Βιωματικά εργαστήρια για την εκπαίδευση STEM σε εκπαιδευτικούς

Εργαστήρι Α/ Εκπαιδευτής: Γιάννης Λεύκος
Εργαστήρι Β/ Εκπαιδεύτρια: Χριστίνα Λούστα
Εργαστήρι Γ/ Εκπαιδεύτρια: Βικτώρια Κοεμτζοπούλου

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://aparaske.sites.sch.gr/?p=4384