Έναρξη σχολικού έτους 2017-18-Χαιρετισμός Σχολικού Συμβούλου

Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες, καλημέρα,
Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους σας καλωσορίζω στα σχολεία και σας εύχομαι μια δημιουργική χρονιά, μια χρονιά επιτυχιών και προόδου. Εύχομαι σε όλους σας προσωπική και οικογενειακή υγεία, δύναμη και υπομονή ώστε να ανταποκριθείτε στο δύσκολο και απαιτητικό έργο σας.
Η νέα σχολική χρονιά 2017-18 αποτελεί μια χρονιά με πολλές δυσκολίες αλλά και προκλήσεις για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Από φέτος στην παιδαγωγική ευθύνη θα έχω και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Κασσάνδρας για τα οποία σας διαβεβαιώ ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατόν.
Πάντοτε θεωρώ τον εαυτό μου ως συνεργάτη, εμψυχωτή και συντονιστή των εκπαιδευτικών και με το ίδιο πνεύμα θα είμαι ενεργητικά στη διάθεσή σας, για να προσφέρω οτιδήποτε θα μπορούσε να σας φανεί χρήσιμο στην πορεία της συνεργασίας μας.
Στα πλαίσια της υποστήριξης της διδακτικής πρακτικής των εκπαιδευτικών θα ήθελα να σας ενημερώσω για την ιστοσελίδα μου που βρίσκεται στη διεύθυνση

και έχει ελεύθερα διαθέσιμο πολυμεσικό υλικό για εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς αλλά και όλες τις δράσεις που υλοποιήθηκαν μέχρι στιγμής από τα Δημοτικά σχολεία της 3ης ΠΕ Χαλκιδικής.

Για τη σχολική χρονιά 2017-18 θα υλοποιηθούν μεταξύ άλλων και τα προαιρετικά προγράμματα με αδειοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας κ Θρησκευμάτων:

1. Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» (http://isecurenet.sch.gr/portal/ )

2. Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων της 3ης ΠΕ Χαλκιδικής ανακαλύπτουν και μελετούν την τοπική τους ιστορία μέσα από τη διερεύνηση ιστορικών πηγών του τόπου τους

3. Οι μαθητές των Δημοτικών σχολείων της 3ης ΠΕ Χαλκιδικής μελετούν, μαθαίνουν και υλοποιούν βιωματικές δράσεις για την ανακύκλωση υλικών

4. Ευρωπαϊκά προγράμματα Teachers 4 Europe και eTwinning

Επιπλέον θα προχωρήσουμε στη συγγραφή και έκδοση του δεύτερου βιβλίου με ISBN, από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, στα αδειοδοτημένα από το Υπουργείο Παιδείας διεπιστημονικά εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν το σχολικό έτος 2016-17. («Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της 3ης ΠΕ Χαλκιδικής ανακαλύπτουν και χαρτογραφούν τον τόπο τους και το περιβάλλον μέσα από τη διερεύνηση πηγών» & «Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της 3ης ΠΕ Χαλκιδικής στα χνάρια της πολιτιστικής κληρονομιάς των μοναστηριών του Αγίου Όρους»).

Θα ήθελα να σας ευχηθώ ολόψυχα καλή σχολική χρονιά, κουράγιο και δύναμη στο δύσκολο έργο σας και να είστε σίγουροι ότι θα είμαι δίπλα σας όποτε με χρειαστείτε.

Ο Σχολικός Σύμβουλος
3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε.
Νομού Χαλκιδικής

Δρ. Απόστολος Παρασκευάς

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://aparaske.sites.sch.gr/?p=3899